AED bij TriNed & Acura

Niet alleen TriNed B.V. en Acura Assuradeuren, maar vooral ook de omgeving van de Kortestraat in Sint-Oedenrode, zijn door het gezamenlijk initiatief van beide bedrijven er een héél stuk hartveiliger op geworden doordat daar nu een Automatische Externe Defibrillator (AED) 24/7 beschikbaar is.
Rooi Hartsafe probeerde al geruime tijd dit gedeelte van de wijk Kienehoef warm te maken voor zo'n levensreddende AED.
De twee bedrijven onder één dak kozen ervoor om AED-partners van Rooi Hartsafe te worden met de aanschaf van hun AED. De AED hangt buiten bij de ingang van het kantoorpand op Kortestraat 3. 

De AED is aangemeld bij het sms-alarmsysteem HartslagNu, dat in werking komt na iedere melding van hartstilstand bij alarmnummer 112.

Binnen TriNed en Acura worden door Stichting Reanimatie Sint-Oedenrode (het cursusinstituut van Rooi Hartsafe) acht personen opgeleid om in een noodsituatie kundig en snel met een AED te kunnen handelen.

Voor een opleiding Reanimeren met AED ( kosten € 30,-) kunnen omwonenden zich aanmelden via: www.rooihartsafe.nl/cursusaanbod .
Daar vindt men ook datums voor de jaarlijkse herhalingsles, die overigens kosteloos is voor iedereen die in Sint-Oedenrode woont, werkt of sport.