Bouwbedrijf Van Stiphout schenkt AED

De woonwijk Heikant is vanaf eind februari 2020 voorzien van een AED. Op vrijdag 21 februari overhandigde Jeroen van Stiphout namens Bouwbedrijf Van Stiphout de AED aan Kimberley van Steenbergen van de Wijkvereniging Heikant.  Piet van Rooij en Toin Lathouwers van Rooi Hartsafe waren hierbij aanwezig. De Rooise AED-stichting heeft in goed overleg het geheel gecoördineerd en gezorgd dat de AED nu aan het hek bij de woning van Margriet en Ralf van Kemenade (hoek Schijndelseweg/Gerbrandystraat) hangt. De AED is 24/7 per dag beschikbaar en is de eerste in de woonwijk Heikant.

De AED is een cadeau van de personeelsvereniging aan Bouwbedrijf Van Stiphout omdat het bedrijf dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert. Omdat een groot gedeelte van nieuwbouwwijk Heikant door Van Stiphout is gebouwd en er nog geen AED in de wijk aanwezig was, vond zowel de personeelsvereniging als de directie het een goed idee om dit levensreddende apparaat aan de wijk cadeau te doen. Rooi Hartsafe verzorgt het onderhoud en de controle.

Rooi Hartsafe heeft dit geweldige initiatief aangevuld met acht gratis opleidingen “Reanimeren met AED”.

“Met deze AED is er weer een grijze plek op onze AED-kaart ingevuld” aldus voorzitter van Rooij.  De wijk Heikant was al wel met vier AED’s omringd. Al deze AED’s inclusief de vijfde, zijn aangemeld bij Hartslagnu.nl.  Dit is het oproepsysteem van de 112 meldkamer dat “burgerhulpverleners” via een sms-bericht zo snel mogelijk met een AED naar een slachtoffer dirigeert.