Rooi Hartsafe zoekt attente omstander

 Vandalen proberen AED in handen te krijgen

   112

Sint-Oedenrode - Vanavond even voor 20.00 uur hebben jonge vandalen in de leeftijd van 14-15 jaar gepoogd een AED uit een van de buitenkasten te halen in het centrum van Sint-Oedenrode.

Door het alarm op de kast en omstanders die daarop reageerden, is diefstal of verdere baldadigheid voorkomen. De politie is op de hoogte gesteld. Diefstal of baldadigheid aan een dergelijk levensreddend apparaat wordt zwaar tenlastegelegd. “Wij waarschuwen daarom eenieder die meent onnodig een AED te moeten ontvreemden of er een lolletje mee uit wil halen. Op de kast en de AED staat een 06 nummer. Als je dat belt, komen vrijwilligers van Rooi Hartsafe graag alle vragen beantwoorden en uit leggen hoe een AED ingezet kan worden”, zo laat een woordvoerder van de Rooi Hartsafe weten. Ondanks dat alle AED's in "open" kasten hangen zijn deze AED's toch beveiligd door een ingebouwd track en tracé systeem. 

Bron: De mooirooi krant

Rooi Hartsafe zou graag deze attente omstanders persoonlijk willen bedanken, en is daarom op zoek naar deze mensen. Bent u het zelf of indien u weet wie het zijn, geef het aan ons door via info@rooihartsafe.nl of via 06 - 11031863.

Update: 

Inmiddels is bekend wie deze melder was en is hem onder meer een gratis opleiding "reanimatie met AED" aangeboden. Deze zal t.z.t. door Stichting Reanimatie Sint-Oedenrode worden gegeven. 

Wij danken hierbij nogmaals de melder. 

Samen maken we Sint-Oedenrode (Meierijstad) hartveilig