Susan van der Velden vertelt indrukwekkend verhaal

Tijdens de Reanimatie Marathon op 28 september 2019 vertelde dorpsgenoot Susan van der Velden een indrukwekkend verhaal over hoe zij zelf te maken kreeg met een hartstilstand.
Susan, is 46 jaar oud, en werkt al 27 jaar als verpleegkundige in het ziekenhuis, eerst in Veghel en daarna in Uden. Zij kreeg in januari 2019 tijdens haar skivakantie een spontane dissectie (SACD = loslaten van de binnenste wand van kransslagader), en dientengevolge een hartstilstand.

"Op dat moment stond ik bij de gondel van de skilift en wilde net instappen. Plotseling voelde ik me niet goed worden, ik ben niet ingestapt maar op een bankje gaan zitten. Van wat daarna gebeurde weet ik niets meer. Gelukkig waren op dat moment twee personen bij mij in de buurt die precies wisten hoe ze konden helpen en die zijn heel adequaat onmiddellijk begonnen mij te reanimeren. Na 25 minuten reanimatie en tweemaal een schok van de AED, ging ik enigszins stabiel in de traumahelicopter naar het ziekenhuis. Een langdurig traject volgde maar intussen ben ik gelukkig helemaal opgeknapt en ook weer volledig aan het werk. Ik besef dat ik enorm geluk gehad heb doordat mijn redders op de juiste plaats en de juiste tijd aanwezig waren, zodat ik jullie dit verhaal kan vertellen", aldus de woorden van Susan.