Actuele stand van de Burgerhulpverleners

“Een derde van de reanimatiescholingen verlopen”
Met dit bericht kwam HartslagNU.nl op 1 januari 2023 in het nieuws.

Van de 270.000 geregistreerde burgerhulpverleners in Nederland heeft 30% de jaarlijkse opfriscursus niet gevolgd. Dit blijkt uit cijfers van HartslagNu.nl. De achterstallige scholing kan er op termijn toe leiden, dat de burgerhulpverleners niet meer opgeroepen worden bij meldingen van een hartstilstand.

In de provincie Zuid Holland blijkt het aantal het grootst 34%. De provincie Limburg verliest procentueel de minste hulpverleners 26%.

In Rooi houden we nauwlettend in de gaten wie er achterlopen. Rooi Hartsafe betekent niet alleen dat er voldoende apparaten binnen ieders bereik hangen maar ook dat er voldoende burgerhulpverleners blijven aangemeld. We hebben daarom al in september 2022 de burgerhulpverleners die achterliepen met het volgen van een reanimatie cursus een berichtje gestuurd met de oproep om een herhalingscursus te volgen en hun profiel weer bij te werken. In totaal hebben we 21 berichtjes gestuurd. Bijna iedereen heeft daaraan gehoor gegeven. 5 personen hebben zich daarna afgemeld, terwijl 16 cursisten weer een opfris cursus gevolgd hebben. Per 1 januari 2023 telde Sint- Oedenrode 365 competente aangemelde Burgerhulpverleners.

Heb je een geldig reanimatie diploma meld je dan aan bij HartslagNu.nl en wordt burgerhulpverlener.
Indien je een reanimatie opleiding, of een opfriscursus wil volgen, meld jezelf dan aan via de pagina cursusaanbod

Scroll naar boven