2022 donatie rijsingen

Rijsingen doneert 700 euro

Sint-Oedenrode – Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt al jaren oud papier in. Met het geld dat daarmee in het laatje komt bedruipt de vereniging niet alleen zichzelf. Voor verschillende goede doelen met een Rooise connectie, is het oude papier dat zes dagen per week op Oud-Rijsingen wordt ingeleverd een ware steun in de rug. Vandaag kregen de Odafilm, Rooi vol Koren en Rooi Hartsafe een geldelijke ondersteuning uit handen van voorzitter Piet Klaasen.

“Oud-Rijsingen is de enige vereniging in Meierijstad die haar opbrengsten van het oude papier deels weer ten goede laat komen aan de gemeenschap. Je kunt zien dat dat gewaardeerd wordt”, vertelt Piet Klaasen terwijl hij naar het pleintje aan de Ollandseweg wijst. Een continue stroom van auto’s brengt steeds weer papier. “De mensen weten dat de opbrengsten hier deels ook aan goede doelen worden besteed.

De mensen weten dat de opbrengsten hier deels ook aan goede doelen worden besteed. Door de week gaat er hier elke dag een volle container oud papier weg, op zaterdag zijn er dat drie”. Terwijl Van Kaathoven een container wisselt en de andere al helemaal vol zit, stapelen de mensen voor het oude schuurtje gewoon door.
Elk jaar doneert Rijsingen aan stichtingen en dit jaar mocht Rooi Hartsafe  700 euro ontvangen. De Stichting zal dit geld meteen onderbrengen bij Stichting Reanimatie Sint Oedenrode die het geld goed kan gebruiken voor onderhoud van de materialen en het geven van reanimatiecursussen. Hierdoor kunnen de herhalingslessen voorlopig weer gratis worden gegeven. Het is belangrijk dat vele mensen de reanimatielessen en daarbij het bedienen van de AED apparaten blijven volgen omdat het alleen hangen en onderhouden van AED apparaten geen zin heeft als niet voldoende mensen weten hoe de AED’s moeten worden gebruikt.

Gerry Jansma en Toin Lathouwers namen graag de cheque van Piet Klaasen aan.

Stichting Reanimatie Sint Oedenrode en Stichting Rooi Hartsafe dankt buurtschap Rijsingen hartelijk voor de gulle gift.

text:  Mooirooi krant 26-04-2022
Foto Hans van de Wijngaard

Scroll naar boven